Puterea si magia cuvintelor…

Postul acesta este inspirat de un film pe care l-am vazut aseara si nu numai aseara…este unul dintre acele filme pe care le-as putea vedea de zeci de ori si nu ma satur.
Titlul filmului e Shabd si tradus Puterea Cuvintelor.
In doua cuvinte am sa descriu despre ce este vorba. Deci pentru a reusi sa isi gaseasca inspiratia, un scriitor isi inchipuie ca sotia sa este personajul principal al cartii sale. Acest personaj avea un caracter total diferit. Din pacate, dupa un timp, se pare ca ceea ce isi imagineaza scriitorul incepe sa influenteze viata lor de cuplu. Noul coleg de serviciu al sotiei sale se simte atras de ea si sentimentul pare a fi reciproc…Dupa ce el insusi crease acest scenariu scriitorul in viata reala nu poate sa accepte noua situatie creata si innebuneste…
Puterea cuvintelor
Ador filmul asta…il ador pentru ca realizez de fiecare data cand il vad cat de mult conteaza cuvintele in viata omului.
Cuvintele ne umanizeaza,  pot schimba vieti,  pot rani si ofensa si vin din inima.
Cuvintele ii inspira pe alti si pe noi insine, cuvintele de afectiune construiesc si vindeca relatiile, cuvintele cordiale indica respect si recunostinta, cuvintele amuzante ne binedispun. Cuvintele de iubire duc la formarea unor relatii puternice, cuvinte de blandete ii invata pe oameni sa fie buni, cuvinte de sustinere ridica moralul.
In fiecare zi rostim si auzim mii de cuvinte, suntem atat de obisnuiti cu ele incat aproape nu le mai dam importanta. Doar in anumite momente speciale suntem cu adevarat atenti la fiecare cuvant pe care il rostim. Uneori suntem superficiali, uitam de cuvinte, vrem doar sa se inteleaga ideea. Uneori cand suntem indragostiti nu stim cum sa ii spunem fiintei dragi ceea ce simtim pentru ea, alteori  realizam ca un cuvant al nostru poate schimba cursul unui eveniment important pentru noi sau pentru cei din jurul nostru.
La un moment dat imi vine sa intreb dar oare ce sunt cuvintele????
Cuvintele pe care le avem la dispozitie in viata noastra de zi cu zi sunt foarte multe si foarte nuantate. Aceste cuvinte spuse de noi nu doar reflecta realitatea, ci o si creeaza.
Vorbind prin capacitatea noastra persuasiva putem face cuiva pofta de mancare, putem face persoana de langa noi prin simplele noastre cuvinte sa isi creeze imaginea muntilor sau a mari sau ii putem induce ideea de a pleca in excursie.
De multe ori intalnesc persoane care au  o asa mare putere persuasiva incat chiar ma mir; ma mir cum stiu sa puna cuvintele potrivite la momentul potrivit si sa scoata omu din tristete, si sa il aduca la realitate.
Tocmai in aceste momente imi dau seama cat de puternice sunt cuvintele…cuvintele sunt ca niste seminte care urmeaza sa fie plantate. Tocmai deaceea trebuie sa avem mare grija si sa fim foarte atenti ceea ce plantam, pentru ca pot fi cuvinte care ajuta pe toti cei din jur dar pot fi si cuvinte cu efect dezastros, distrugator.
Cuvintele nu capata sens decat intr-un context. Nu putem sa ne ferim de comunicare, de cuvinte, deoarece fara comunicare nu exista nimic. In acelasi timp trebuie sa fim atenti la ceea ce spunem, nu putem arunca cuvinte si in dreapta si in stanga fara sa gandim, pentru ca cuvintele pe langa puterea de a faca feicit pe cineva au si puterea de a ucide…de a ucide sentimente, ganduri, ideei, persoane.
Toate acestea deoarece cuvintele sunt extrem de legate de cel  care le elibereaza, (spun elibereaza pentru ca deseori multi nu sunt constienti de ceea ce vorbesc), incat acestea par ai determina, desena caracterul, pentru ca personalitatea noastra este rezultatul tuturor actiunilor noastre dar si in acelasi timp contine ramasitele cuvitelor aruncate responsabil sau iresponsabil si al cuvintelor care au ramas nerostite.
Si ma apropriu spre concluzia mea…care poate nu este aceeasi cu a voastra dar cum suntem intr-o lume in care oricine isi poate expune parerea si am sa o zic pe a mea…:D
Cuvintele sunt un mare dar pe care il avem si adesea nu stim sa le folosim…
uneori spunem lucruri de care mai tarziu ne pare rau, alteori nu rostim cuvinte care ar trebui spuse intr-un anumit context..si etc etc etc…as putea sa  scriu la infinit greselile facute de noi in adoptarea  cuvintelor dar cred ca am zis destule…
Deci, INAINTE SA VORBITI GANDITI … e un lucru atat de simplu pe care nu toti il facem ….si tocmai din acest motiv apar neintelegeri….

7 răspunsuri to “Puterea si magia cuvintelor…”

  1. Apropo de sfatul tau de la finalul post-ului……daca ar fi asa usor toti am face-o si am trai intr-o lume mai buna…..dar din pacate este prea putin posibil sa reusim de fiecare data …..oricum nu ne ramane decat sa incercam:)

  2. Cristina sunt de acord cu tine… Daca incercam totusi e bine macar stim ca am incercat sa facem tot posibilul, mai greu e daca nu incercam pentru ca atunci ramanem toata viata cu dubiul ca poate ar fi putut merge si altfel daca am fi incercat…

  3. foarte mare drepatate ai ce ai spus aici, de multe ori un cuvant sau o vb doare mai tare decat o palma

  4. Fetelor…. toete aveti drepatate….
    mati ajutat sa fac un referat minunat….
    shi mea placut fraza..”de multe ori un cuvant sau o vb doare mai tare decat o palma”
    Bravo Alexandra….. (k)

  5. da…ai dreptate…prin kuvintele spuse…dar …stii ka putin inteleg realitatea..ceea ce ar trebui sa inteleaga printr-un singur cuvint….

  6. toate avety dreptate mai ales tu Alexandra ai s-a intamolat si mie sa imi spuna un cuvant care ma afectat foarte tare decat o palma

  7. mereu omul va fi multumit sau suparat de de ceeea ce vine din interior nu din exterior

Lasă un comentariu